NIEUWE MAAN

Donderdag 28 juli 2022

Vanavond om 19:55 uur is het Nieuwe Maan en staan zowel de Zon als de Maan in het sterrenbeeld Leeuw. Mercurius is ook niet ver verwijderd en staat op 18 graden Leeuw. Dit geeft veel Leeuwen-energie en het thema is herwinnen van zelfvertrouwen.

Leeuw staat voor gevoelens van eigenwaarde, erkenning en respect. De Leeuw is ook loyaal, gul en vrijgevig, trouw aan zijn dierbaren en neemt zijn verantwoordelijkheden serieus. Deze Nieuwe Maan is het begin van het herwinnen van deze gevoelens. Omdat de horoscoop het accent op de relationele sfeer legt zullen intieme betrekkingen meer onderzocht worden betreffende deze gevoelens. Wanneer er in onze ogen niet wordt voldaan aan een correcte bejegening, dan zal er heftig over gediscussieerd worden.

GELUK ALS DRIJFVEER

Persoonlijk- en relationeel geluk is een belangrijke drijfveer. We willen ons veilig en gewaardeerd voelen binnen onze relatie. Ook op handelsvlak wordt er gezocht naar veilige en betrouwbare connecties. Er breekt ook een belangrijke fase op het gebied van financiën aan, want tijdens deze Nieuwe Maan gaat de planeet van fortuin Jupiter stationair lopen. Jupiter loopt al een poosje direct en de komende maanden gaat deze gasreus Retrograde lopen. Dit houdt in dat we ons opnieuw over onze financiën willen buigen. We onderzoeken waar we nog meer financiële reparaties kunnen aanbrengen. Dit geldt ook voor het wereldgebeuren. Veel bedrijven onderzoeken nu hun cijfers. Er zullen veel handelsbesprekingen volgen en maatregelen worden genomen.

De woningnood is echter schrijnend. Er is een groot tekort aan passende woonruimte. Dit geeft chaos in de woningmarkt. Er gaan nu meer leegstaande winkelpanden en bedrijfsruimten gekraakt worden. Het beste worden op die plekken woonunits gecreëerd. Er zal nu ook veel geklust worden. Men besluit eerder om het huis te verbouwen dan een reis naar het buitenland te maken. Er is meer belangstelling voor een woning op het platteland. Veel mensen willen nu een moestuin beginnen.

Over de hele wereld is er sprake van voedselschandalen. Landbouw, veeteelt en visserij staan onder enorme druk. Vanuit die hoek zullen er reorganisaties komen, maar ook protesten en demonstraties. Mercurius oppositie met Saturnus geeft een harde kern aan. Er kunnen nu harde acties komen. We zullen de komende tijd veel horen over misbruik, schandalen, fake news en misdadige praktijken. Er komt veel boven water. Corrupte bedrijven kunnen nu ineens in diskrediet vallen en uit een handelsmissie worden geschrapt en er zijn nog steeds veel bedrijven en regeringen die alles verdraaien. Ook de politiek [ook op wereldniveau] ligt behoorlijk onder vuur. Er is een hang naar puur en eerlijk. Misbruik en corruptie wordt niet meer getolereerd.

ONDERSTE STEEN BOVEN

Pluto staat niet heel ver van een oppositie met de Zon en Maan. Hierdoor gaat er een transformerende werking van Pluto uit. Deze planeet van macht en transformatie zal de onderste steen boven halen. Wat het daglicht niet kan verdragen wordt zichtbaar. Jupiter naast Chiron zal veel pijnlijke kwesties aanzwengelen.

Chiron staat ook voor onze zielenwond. Bewust en onbewust herinneren we ons eerdere teleurstellingen en mislukkingen. Onze zielenpijn wakkert veel discussies aan, en haalt ook veel oude koeien uit de sloot. Zo kunnen rassenrellen en discussies over discriminatie ook ineens weer oplaaien.

Wat voor de wereld geldt is ook voor ons persoonlijke leven van toepassing. Er gaan oude wonden open. We zullen nu zaken onder ogen moeten zien om deze pijnen te verwerken en los te laten. Jupiter Retrograde geeft ons wel het gevoel hier helemaal alleen in te staan. Dat is in principe ook zo, want iedereen is voor zichzelf bezig om zijn/haar verwerkingsproces te voltooien. Hou daarom rekening met elkaars gevoelens…

©astromedium annette kok

Deze link mag gedeeld worden. Citeren [dus een klein gedeelte van de tekst overnemen, uiteraard onder vermelding van de bron [©] samen met de link mag ook, maar het in het geheel overnemen van deze tekst [zelfs onder vermelding van de bron {©} en de link wordt niet op prijs gesteld., omdat dit het verkeer naar de web- of blogsite van de auteur schaadt. Het is veel beter om een klein gedeelte te citeren en via de link verder op de site van de auteur te laten doorlezen.
Donaties zijn welkom om dit soort gratis stukjes te blijven kunnen doen. Hartelijk dank!