Een zeldzame conjunctie vindt de volgende dagen plaats

29 juli 

De Maan gaat richting Mercurius vandaag en dat wakkert de gevoelens onder Mercurius vierkant Uranus/Node alleen nog maar meer aan. Wederom een explosieve dag, waarbij we toch een beetje moeten oppassen om niet ergens bij betrokken te raken. Venus doet alsof er niets aan de hand is, wat ook wel weer verfrissend is. Wanneer we ons op die energie richten dat gaat het allemaal een beetje langs ons heen. Venus in Kreeft maakt gevoelig, verzorgend, is gastvrij en moederlijk en super romantisch. De Zon en Jupiter staan gelukkig ook goed, zodat er ook de nodige lichtpuntjes zijn. Laten we die benutten om er toch een vreedzame en productieve dag van te maken. Wanneer we aandacht schenken aan de positieve kant, doen hoeft het negatieve niet de overhand te krijgen.

30 juli 

De Maan heeft als het avond wordt haar reis door het teken Leeuw volbracht. Het was een heftige rit. Ze kan nu uitrusten in het sterrenbeeld Maagd. Poetsen, plannen, ordenen en organiseren kan afleiding brengen. De Maan in Maagd wil graag productief zijn en dat kan vandaag lukken, want ze is vrij van kwade aspecten. Helaas is Mercurius op 1 graad na oppositie met Saturnus en Mars slechts 1 graad verwijderd van Uranus. Daar kunnen we niet onze ogen voor sluiten. Helaas schuilt er nog steeds gevaar uit meerdere hoeken. Mondiaal voelen we deze spanning ook en dat kan zich in diverse zaken uiten. Het verkeer, het internet kan nu allerlei problemen geven. Mars, Uranus en Saturnus kunnen wijzen op sabotage. Deze dagen is het belangrijk om naar onze intuïtie te luisteren. Jupiter gaat Stationair lopen om binnenkort Retrograde te keren.

31 juli 

Evenals gisteren liggen er nog veel planeten onder vuur. De Maan in Maagd geeft tijdelijk afleiding en kan veel negativiteit opvangen, maar niet voor lang. Ook de Zon en Jupiter zorgen als bliksemafleiding voor escalaties. Jupiter loopt inmiddels op 8 graden Ram Retrograde. Dit zal de komende weken/maanden het geval zijn. Jupiter is nooit negatief, maar het kan op dit moment wel voor een vertraging zorgen. Zaken die net niet doorgaan, die nog eens herzien moeten worden. Met Jupiter Retrograde krijgen we wel vaak het gevoel er alleen voor te staan. We moeten nu harder ons best doen om geluk en voorspoed aan te trekken. Het is er wel, maar we zijn nu eerder in een stadium van planning dan van uitvoering. 

©astromedium annette kok

Deze link mag gedeeld worden. Citeren [dus een klein gedeelte van de tekst overnemen, uiteraard onder vermelding van de bron [©] samen met de link mag ook, maar het in het geheel overnemen van deze tekst [zelfs onder vermelding van de bron {©} en de link wordt niet op prijs gesteld., omdat dit het verkeer naar de web- of blogsite van de auteur schaadt. Het is veel beter om een klein gedeelte te citeren en via de link verder op de site van de auteur te laten doorlezen.
Donaties zijn welkom om dit soort gratis stukjes te blijven kunnen doen. Hartelijk dank!

Advertentie