Nieuwe Maan

Vanavond rond 17 uur 34 CEST is er een Nieuwe Maan op 12 graden Vissen. Er breekt een belangrijke tijd aan. Ik heb al eerder geschreven over de unieke alignment tussen de Zon, Maan, Jupiter en Neptunus. Deze planeten bevinden zich heel dicht bij elkaar, allemaal in het sterrenbeeld Vissen. Een dergelijke conjunctie komt eens in de ongeveer 165 jaar voor.

In de horoscoop van de Nieuwe Maan zal het op mondiaal vlak vooral gaan om samenwerking met andere landen, afspraken maken en buitenlandse kwesties, die om diplomatieke handelingen vragen. Alle landen, ook die onder bedreiging liggen, zullen hier aan mee moeten werken. Er is een zeer dunne lijn tussen samenwerking en chaos.

Mercurius bij Saturnus in het teken Waterman staan samen vierkant naar Uranus; dit is het vierkant waar we al ruim 1,5 jaar last van hebben. Aanvankelijk gaf het veel gevoelens van onvrede en opstand met betrekking tot de maatregelen betreffende het Covid-19 virus, maar betreft nu ook de spanningen omtrent de Oekraïne.

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar het politieke spanningsveld en er is veel geschreven over Rusland en over de Oekraïne. Daarom heb ik gekozen voor een benadering vanuit Nederlands perspectief. Hierbij kwam ik tot de ontdekking, dat we om de zoveelste eeuw eenzelfde spanningsveld hebben, hetgeen met de karmische lessen te maken hebben die Nederland heeft te leren. Dit heeft zijn oorsprong in de Pruisische oorlog en ook de strijd om het Ottomaanse Rijk. De positie van Pluto [het herwinnen en herpakken van wat we eerder zijn verloren door machtsmisbruik en manipulatie -btw dit geldt voor alle landen-] in het teken Steenbok heeft hier ook mee te maken. Aangezien Pluto nog niet uit het harde en zakelijke teken Steenbok is, en we nog door de meest kritieke graden moeten, blijft dit spanningsveld bestaan. Zodra Pluto het teken Waterman bereikt [2023-2024] zal het bolwerk langzaam afbrokkelen. Eerst komt er opstand, chaos, dan breekt er een andere tijd aan.

Deze Nieuwe Maan is uiterst belangrijk, evenals de fase erna en met name tot de eerste eclips in april/mei. Daarom heb ik naar de horoscoop van Nederland gekeken en ook in die horoscoop zie ik dat er een zeer belangrijke tijd voor Nederland aanbreekt. Nederland staat op de vooravond van een zeer belangrijke terugkeer van Neptunus, Jupiter en overige planeten over de horoscoop van zijn Midhemel. Bovendien is Chiron hierbij betrokken, en dit geeft veel oude zielenpijn aan. Met de oprichtingsdatum van de horoscoop van Nederland heeft Nederland het op zich genomen om de martelaar uit te hangen, de redder van de wereld te zijn, ondanks dat Nederland zichzelf hierdoor in een onmogelijke positie wringt. De lotsbestemming van de Nederlandse horoscoop geeft echter aan, dat Nederland op haar eigen zaakjes dient te passen om niet geheel berooid en uitgewoond achter te blijven. Helaas zal dat de komende jaren niet lukken. Integendeel. Nederland trapt vanuit zwakheid en emotionele compassie en andere vage redenen van “behulpzaamheid” en “bemoeienis” weer in haar oude valkuilen en zal heel royaal haar grenzen openstellen en flink in de buidel tasten om zich als “helper” en “redder” te profileren. Dit heeft indirect te maken met eerdere karmische fouten van Nederland, waarbij Nederland heeft opgetreden als plunderaar en uitbuiter. Ook andere landen zijn daar uiteraard bij betrokken, waardoor het “wij en zij” verhaal nieuw leven wordt ingeblazen. Helaas dient Nederland totdat Pluto in Waterman staat en Neptunus in het teken Ram nog veel te leren en zal veel financiële offers moeten brengen. Nederland zal daarbij overspoeld worden door vluchtelingen, die allemaal huisvesting zoeken in een land waar de druk om banen, huisvesting en dergelijke toch wel hoog ligt. Nederland gaat van een welvarend Europees land zijn bankroet tegemoet.

3 Maart en rond 30/31 maart maakt Nederland een zeer belangrijke ontwikkeling door en hangt er veel van de toekomst af wat er van Nederland gaat worden. De samenstand van Jupiter. Neptunus, de Zon, de Maan op de Midhemel van Nederland, waarbij ook Jupiter, Neptunus en Chiron zijn betrokken kan rampen geven wat betreft water, gif, virussen, nucleaire oorlog en overstromingen, maar zal ook beslist de komende tientallen jaren leiden tot een zeer overgrote overbevolking van Nederland, waar het land zelf bijna onder zal bezwijken. De levensles van de huidige Nederlandse horoscoop is echter dat Nederland het aan zichzelf verplicht is om meer orde en structuur aan te brengen, meer en strengere regels te handhaven; te zorgen voor de veiligheid en toekomstzekerheid van de Nederlandse burgers, dat iedereen voeding en bestaanszekerheid heeft, waarbij er een flinterdunne scheidslijn is tussen chaos en anarchie en een fijn, verzorgd en prettig leven. Met dit gegeven zal Nederland de komende jaren te kampen krijgen. Nederland wordt uitgedaagd voor zichzelf op te komen en valkuilen en eerdere patronen te ontwijken. Alleen dan kan Nederland zich losmaken van karma.

Op persoonlijk vlak gaat deze Nieuwe Maan veel onbewuste delen in onszelf naar boven brengen, waarbij we nieuwe en oude talenten kunnen ontdekken en kunnen oppakken, en waarbij we ook meer spiritualiteit gaan ervaren. 3 Maart wordt een belangrijk keerpunt.

Fijne Nieuwe Maan!
©astromedium annette kok

Advertentie