Mercurius vierkant Neptunus

Deze week staat Mercurius voor de derde maal in korte tijd vierkant met Neptunus. Eerst voor hij Retrograde ging, toen in zijn achterwaartse positie en aankomende week nogmaals, namelijk exact op 6 juli. Alles wat met handel [internet]verkeer, afspraken, financiën en contracten te maken heeft kan nog beter even wachten tot na die datum. Dan trekt alles gelukkig weer aan.

Wat doet Mercurius vierkant met Neptunus zoal

In de astrologie is dit aspect berucht en kortweg kan het uitgelegd worden als het zwendelaarsaspect, het aspect van misleiding, oplichting, contractschennis. In het algemeen houdt men zich niet aan afspraken, wordt er veel beloofd, maar alles blijkt gebouwd op luchtkastelen.

Ik weet niet hoe jullie dit de afgelopen maanden [mei/juni] hebben ervaren toen dit aspect speelde, maar ik zal hieronder een voorbeeld geven waar wij [mijn dochter en ik] tegenaan liepen.

Naast zekere vage beloftes en afspraken op zakelijk vlak met betrekking tot contracten, ondervonden wij dat er veel werd beloofd, maar uiteindelijk niet doorging. Precies op de dag dat Mercurius weer recht ging lopen kwam men op zijn belofte terug en ging een te tekenen contract niet door. Dit betrof een uitgeefovereenkomst met betrekking tot onze boeken. De gesprekken waren veelbelovend, maar de andere partij bleek half te luisteren en stelde nadat Mercurius weer recht liep hele andere eisen. Teleurstelling nummer 1.

Een nog grotere teleurstelling die asociale trekjes vertoont is een voucher die we via Etos gekocht hadden om bij een Fletcherhotel te gebruiken. De voucher was 50 euro. We hebben binnen de tijdspanne geboekt en boekten er zelfs een 4-gangendiner bij. Mijn dochter en ik zijn allebei mantelzorgers en kunnen maar voor korte tijd samen weg. Regelmatig boeken we uitstapjes, voornamelijk bij Fletcherhotels. Tenminste, totdat Corona zijn intrede deed, want de boeking van afgelopen oktober die we met deze voucher deden moesten we vanwege het Covid-19 virus en de strenge maatregelen annuleren. Overmacht. We hadden ditmaal geboekt bij het Kloosterhotel van Fletcher. Zij hebben ons er toen niet op gewezen dat we meteen weer een datum moesten prikken, ondanks dat alles op slot zat. Toen in mei de versoepelingen ingevoerd werden hebben mijn dochter en ik onmiddellijk weer geprobeerd te boeken. Nu blijkt dat niet meer mogelijk omdat de geldigheidsdatum van de voucher is verlopen; die liep begin maart 21 af en we probeerden begin mei te boeken. Rara, hoe kan dat. We hebben totaal dus al 200 euro uitgegeven en helemaal nog niets maar dan ook niets daarvoor terug gekregen. De voucher van het eten kunnen we nog wel gebruiken. Stel je voor je koopt een postzegel en je kunt hem bij het nieuwe tarief niet meer gebruiken. Ik heb ook een praktijk en verstrek abonnementen. Als ik dit soort praktijken zou hanteren zouden hier de ramen aan diggelen liggen. Mensen geven vooraf geld uit, maar kunnen er bij Fletcher en Etos geen aanspraak meer op doen, zo blijkt. Hallo, het is een geldig betaalmiddel en houdt volgens mij zijn waarde!
We hebben Fletcher vijf maal gebeld, klantenservice, het algemene nummer, het Kloosterhotel en noem maar op. We krijgen steeds hetzelfde antwoord: de voucher is verlopen.
De ANWB heeft een artikel aan verlopen vouchers gewijd en daarin staat [meinummer dacht ik] dat vouchers zelfs na het verlopen van de datum in geld uitbetaald moeten worden als daar geen gebruik van wordt gemaakt.

Dat hebben we ook naar Etos gemaild. We hebben er zo’n drietal mails aan Etos aan besteed, maar we krijgen simpelweg gewoon geen antwoord. Dit is niet oké. Zo ga je niet met je klanten om Fletcher en Etos.

Mijn blogs en FB pagina van Astromedium [minstens 4000 leden en dan ook nog in groepen die op hun beurt weer duizenden leden hebben] hebben best een groot bereik en ik neem nu even mijn kans waar om mijn gal te spuwen via mijn blog.

Ik nodig jullie lezers hieronder uit, en op mijn Facebookpagina, om misstanden die je onder het vierkant Mercurius/Neptunus hebt opgedaan te spuien.

Doe dat met # en @ zodat je ook kunt vermelden door wie je bent opgelicht.
#neehetisnietoke @Etos @Fletcher Hotels

Fijn weekend allemaal en ik reken op reacties!
Foto van leugenachtige planeet Mercurius
©astromedium annette kok