Na het eclipsenseizoen is het weer tijd voor opnieuw een Volle Maan, ditmaal wederom een Supermaan, een ook nog eens een supergevoelige Maan. De Maan staat namelijk recht tegenover de Zon in Kreeft, het sterrenbeeld dat eigenlijk bij de Maan hoort. Simpel uitgelegd betekent het dat de Zon zich een beetje gedraagt als de Maan, terwijl de Maan helemaal de weg kwijt lijkt. De Maan voelt zich allesbehalve comfortabel in het teken Steenbok. Hierdoor ontstaan er vreemde situaties en reacties, Wat kunnen we verwachten? Van super emotioneel tot een ijskoude reactie, van spiritueel en hooggevoelig gaan we naar zakelijk en controlerend. Bij deze Volle Maan is het belangrijk dat we de balans houden en dat onze gevoelens niet met ons op de loop gaan. Dit speelt zich voornamelijk af op relationeel gebied. We kunnen de ander nu overdreven gevoelig vinden reageren, maar wie weet ook te kil en zakelijk. Het kan alle kanten opgaan. Omdat Mercurius ook net weer uit zijn Retrograde is loopt de communicatie ook nog niet helemaal vlekkeloos en is er veel verwarring, mede doordat Mercurius voor de derde maal een vierkant maakt met Neptunus. Jupiter staat wel heel mooi naar de Zon toe tijdens deze Volle Maan en dat is een groot pluspunt, vooral omdat Jupiter op het punt staat om Retrograde te gaan. Dit geeft ons de gelegenheid om zaken die zijn blijven liggen, en die veelbelovend zijn, nogmaals te herzien en op te pakken. Jupiter gaat voor langere tijd achteruit, dus we hebben wel enkele weken de tijd om dit af te ronden. Het geeft ons wel het gevoel dat we grip hebben op zaken die al een poosje als een worst voor onze neus worden gehouden.

Opvallend bij deze Volle Maan is de oppositie tussen Venus, en deels met Mars samen, naar Pluto. Dit aspect betekent nooit goed nieuws voor de romantiek. Het is in feite een romance killer. Waarschijnlijk is het ook meer de bedoeling om weer in gesprek te gaan met onze omgeving en met name met onze dierbaren voor Cupido met zijn pijlen weer langskomt. Gek genoeg kiest Neptunus partij voor dit stel, waar de planeet van nevelen, mist, fantasie en leugens het wel laat afweten bij de planeet van communicatie, Mercurius. Daarom is niets wat het lijkt, en worden zaken veel mooier afgespiegeld dan ze zijn. In een gunstig geval leidt het wel tot spiritualiteit en creativiteit.

Het derde spanningsveld komt van Saturnus en Uranus, die op het punt staan om voor de tweede maal dit jaar een vierkant te vormen, ditmaal beide in Retrograde stand. Ook hier kunnen we opnieuw kijken naar zaken die nog niet helemaal afgerond zijn, en die mis zijn gegaan, zijn blijven liggen, stagneren of ons beperkt hebben. Het eerste vierkant was rond februari/maart. Hoogstwaarschijnlijk heeft het allemaal wel te maken met de beperkende maatregelen in ons leven door het Covid-19 virus. Het derde vierkant komt in het najaar voorbij en dan kunnen we het beste onze zaakjes op orde hebben.

Bij deze Volle Maan spelen er dus enkele minnen, maar zijn er zeker toch ook pluspunten te vinden.

Vrolijke Volle Maan!
©astromedium annette kok