Vooruitzichten voor 2e helft mei en de maand juni

Er staat een heftige periode voor de deur. Mercurius staat op het punt Retrograde te gaan en nog wel in zijn eigen teken Tweelingen. Dit maakt het extra sterk; de Zon is vandaag Gemini binnengekomen, de Node en Venus staan er ook. Mercurius Station maakt een [bijna] exact vierkant met Neptunus.
De Volle Maan van 26 mei is tevens een Maaneclips en zal dit vierkant activeren. Het zorgt voor gevoelens van verwarring, chaos en veel twijfel. We hebben geen focus, alles en iedereen lijkt in verwarring. Het kan telefoonverkeer, het internet en [vlieg] verkeer in de war gooien. Ook is al het nieuws wat we te horen krijgen verwarrend; van leugens, roddels tot fake news. Dit vierkant blijft voorlopig van kracht.
Net als het weer een beetje rustig wordt krijgen we een Solareclips op 10 juni. Mercurius is hier ook weer bij betrokken en gedrieën maken ze een vierkant naar Neptunus. De uitwerking van een Solareclips kan maanden duren. Mocht er een regering gevormd worden dan zullen er veel communicatiestoringen zijn, soort van Babylonische spraakverwarring; de leugen regeert en de regering zal vroegtijdig vallen.

We stevenen dan ook af op een Jupiter Retrograde, waardoor we het gevoel hebben overal alleen voor te staan. Het lijkt ook of we geen geluk hebben, alsof pech ons achtervolgt. Saturnus en Pluto staan ook al een poosje Retrograde. Saturnus en Uranus maakt dit jaar zijn tweede exacte vierkant op 13 graden Waterman en Stier. Onder dit aspect kunnen ontevreden gevoelens weer heel goed gaan opspelen, waardoor er weer demonstraties, rellen en zelfs plunderingen kunnen komen [hopelijk niet], Op en rond 12 juni is dit aspect exact. Daarnaast gaat Mars naar een oppositie met Pluto en Saturnus [exact op 6 juni en 3 juli, terwijl Venus even later datzelfde traject loopt en deze planeten in oppositie ontmoet op 24 juni [Volle Maan in Steenbok/Kreeft] en op 8 juli.
Dit zijn allemaal planeetstanden die beslist niet meehelpen om een behaaglijk gevoel te krijgen. Mensen zullen in onze omgeving agressief reageren en er zal over het algemeen veel verwarring en weinig geduld en begrip voor elkaar zijn.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, want als we ons rustig houden en verre van alle commotie, roddels en verwarring, dan komen we deze tijd goed door.
©astromedium annette kok

Advertentie