Dit gaat een emotionele Volle Maan worden, waarbij de gevoelens hoog oplopen en we onze emoties nauwelijks in bedwang kunnen houden. Hieronder een planetaire waarschuwing:

De Volle Maan vindt plaats op 28 jan ’21 om 20 uur 16 CET op 9 graden Leeuw, met de Zon er tegenover op 9 graden Waterman. Er worden die dag nauwelijks tot geen gunstige aspecten gevormd. De situatie rondom het wereldgebeuren wordt spannend. De aanloop tot de Volle Maan geeft al veel frustratie en de spanning wordt opgebouwd wanneer de Zon en Jupiter een exact vierkant gaan vormen met Mars, die nog steeds binnen de invloedssfeer van Uranus staat. Dit betekent een herhaling van de energie van de 24e toen de Zon vierkant met Uranus kwam te staan. Daar blijft het nog lang niet bij, want Saturnus verruilt nu zijn plaats en komt op de positie van de Zon te staan en maakt het exacte vierkant naar Uranus vol. Onder de Zon waren de gevolgen al verschrikkelijk en kwam het tot demonstraties en rellen, maar Saturnus is heer van Karma, vertegenwoordigt de wet, de regering, politie, het leger, en dit vierkant tussen giganten als Chronos en Uranus -die de langzaam lopende planeten vertegenwoordigen- is wel honderd maal krachtiger dan een korte passage van de Zon. Naast al deze planeetaspecten vormen Venus en Pluto ook nog eens een alignment op 25 graden Steenbok. Om dit aspect te begrijpen moeten we naar de geschiedenis ervan kijken en die leert ons dat Venus en Pluto niet bepaald dol op elkaar zijn. Onder deze aspecten -die tussen Venus normaal gesproken goed uitpakken- heeft Pluto toch een veel te grote en negatieve invloed. We zien ontmoetingen tussen Pluto en Venus ook altijd uitmonden in geweld, vliegtuigkapingen, terrorisme, riots, ontvoeringen en aanrandingen. Laten we dus op onze hoede zijn.

Gebeurt er nog iets positiefs rond de Volle Maan. Nee, het zijn merendeels ongunstige aspecten die nu een andere fase inluiden. De planeetstanden geven een tendens, een tijdsgeest aan, maar wij hebben met zijn allen wel de keuze hoe we hier op reageren. We kunnen de intensiteit ervan afzwakken en zo de schade beperken. Door verstandig te zijn, juist te handelen, begripvol naar anderen. Helaas staat Mercurius op het moment van de Volle Maan op het punt om Retrograde te gaan, waardoor de communicatie evenmin positief is en eerder zal leiden tot verwarring en chaos en onbegrip. Dit aspect geeft ook storingen met betrekking tot elektrische apparatuur, het internetverkeer, transport, handel en [vlieg]verkeer.

Ten tijde van de Volle Maan wordt er een agressief T-kruis gevormd door de Zon, Jupiter, de Maan en Mars, terwijl Venus en Pluto daar net naast staan, maar wel exact met elkaar verbonden zijn.

Het thema van deze Volle Maan is om ons niet alleen maar met een groep te willen identificeren. We zijn niet alleen de groepsgeest, we zijn meer dan dat. We hebben een eigen identiteit. We mogen authentiek denken en handelen. We hebben een eigen persoonlijkheid. We hoeven het met niemand eens te zijn; we kunnen zelfs lijnrecht tegenover “de groep” komen te staan. Dit is een Volle Maan waarbij zelfreflectie gewenst is en we mogen nadenken hoe wij zelf het verschil kunnen maken in het [negatieve] groepsgebeuren. Het is een uitnodiging om na te denken over ons handelen en onze eigen idealen, onze eigen verantwoordelijkheid, onze eigen moraal. Dit geldt voor iedereen; het maakt niet uit tot welke “groep” je hoort, of je nu een ME-er bent, een politicus, een relschopper, een demonstrant, een spiritueel iemand of een doorsnee-iemand. We worden uitgedaagd om na te denken over de intentie die wij de wereld in sturen; onze spirituele en praktische voetafdruk in de wereld. Vervuil je de wereld of lever je een bijdrage?

Op het moment van de Volle Maan staat er een grote hoeveelheid aan planeten in het 5e horoscoophuis in het teken Waterman. Omdat in de astrologie het 5e huis geassocieerd wordt met “onze jeugd, onze kinderen” komt daar het accent op te liggen. Er kunnen besluiten uit voortkomen die de jeugd nu gaan beperken in hun vrijheid, in hun handelen en in hun boosheid. Onder zo’n belangrijk vierkant van de Volle Maan kan genoeg nu wel eens genoeg zijn en worden zij, de relschoppers, geconfronteerd met de sterke arm van de wet, het leger, het opvoedingssysteem. Ik sluit militaire acties en zogenaamde “opvoedingskampen” niet uit. Laten we hopen dat het zover niet hoeft te komen. Weet wel dat de invloed van deze Volle Maan minstens een half jaar kan aanhouden en haar invloed kan zelfs jarenlang voortduren.

©astromedium annette kok