Volle Maan  

7 Mei is het Volle Maan rond 12 uur 45 CET. De Maan staat hierbij in het teken Schorpioen, 17 graden met de Zon er tegenover op 17 graden Stier.

Het is een emotionele Volle Maan met als thema carrière, status versus huiselijke activiteiten. Pluto loopt inmiddels Retrograde en de planeten Saturnus, Venus en Jupiter gaan steeds langzamer lopen om op 12 mei eveneens Retrograde te gaan. Daarom staat deze Volle Maan al in het teken van deze Retrogradegang. Mercurius staat zeer nabij de Zon en doet ook mee met deze Volle Maan, waardoor de communicatie belangrijk wordt, maar gevoelsmatig niet altijd even goed ontvangen wordt. Hoogstwaarschijnlijk vindt er een versoepeling van de maatregelen mbt het Corona virus plaats, juist als deze drie planeten Retrograde gaan. We gaan vooruit, maar er is ook tijd voor bezinning. We kunnen kijken wat de schade is en plannen maken om weer sterker in onze positie terug te komen. Het is lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en thuis. Problemen met werk en/of familieaangelegenheden spelen nog steeds. We hebben het er druk mee om alles in balans te houden en te verwerken.
Er zal veel nieuws naar buiten komen omtrent bedrijven en de wederopbouw daarvan.

De Node, ofwel de Noordelijke Maansknoop, ook wel Lotsbestemming genaamd, verwisselt van teken. Na ongeveer 1,5 jaar in het teken Kreeft te hebben gestaan, verandert de Node nu van teken en gaat het sterrenbeeld Tweelingen in. Hierdoor komt er meer lucht in diverse zaken, want het toch wel emotionele teken Kreeft botste regelmatig met de vele planeten in het teken Steenbok. Die ballast ligt nu achter ons. De Node in Gemini geeft lichtpuntjes, maar omdat Gemini over de longen gaat en het Corona virus nog niet over is, zal dit thema ons de komende 1,5 jaar bezig gaan houden. Er komen op dit gebied belangrijke ontwikkelingen en nieuws naar buiten, niet alleen nu, maar regelmatig tijdens de Node in Tweelingen.

Happy Full Moon!

©astromedium annette kok

15027732_1684178751892897_2642577108115874867_n

Advertentie